LOADING

Kundalini yoga oefeningen maken je snel energieker

Kundalini yoga oefeningen maken je snel energieker

by lijflijn juli 18, 2016
Kundalini yoga

Kundalini yogaWat is Kundalini Yoga:

Kundalini yoga is net als Power Yoga dynamisch te noemen. Deze Yoga vorm wordt ook wel de Yoga van de bewustwording genoemd.

Kundalini yoga is net als de meeste Yogavormen gebaseerd op specifieke en kenmerkende yoga oefeningen, poses en ademhalingstechnieken.

Daarnaast spelen diverse meditatieoefeningen een belangrijke rol bij Kundalini Yoga. Kundalini is nog niet zo lang aanwezig in het Westen “pas” in 1960 werd deze Yogavariant geïntroduceerd. Degene die voor deze introductie verantwoordelijk was, is Yogi Bhakan.

Voordelen van Kundalini yoga:

Het leuke aan Kundalini is dat je behoorlijk snel verbetering gaat ervaren. Slechts binnen een aantal lessen merk je deze verbeteringen al. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de oefeningen, poses en technieken die bij Kundalini Yoga worden gebruikt direct een positieve bijdrage uitoefenen op je zenuwstelsel en klieren.

Tijdens een Kundalini yogasessie gaat je lichaam namelijk razend snel over tot het afvoeren van lichaamseigen afval- en gifstoffen. Ook ervaar je vrijwel direct een aangenaam en diep gevoel van ontspanning.

Andere voordelen die gaat ervaren zijn een alerter gevoel, je lichaam wordt flexibeler, je wordt stressbestendiger en je krijgt een algemeen fitter en frisser gevoel.

Ook toont onderzoek aan dat Kundalini inzicht geeft in jouw emotionele blokkades en angsten. Dit is met name voor mensen die last hebben van zogenaamde emotie eten een interessant hulpmiddel in hun dagelijkse strijd.

Verder toont onderzoek aan dat deze Yoga-vorm helpt met het terugdringen van gespannenheid, sombere gedachten en gevoelens.

Social Shares

Related Articles

error: Content is protected !!