LOADING

Yoga maakt je energieker, vitaler en laat je stralen

yogaYoga

Yoga oefeningen zijn lichamelijk activiteiten die als doel hebben om je in geestelijke en lichamelijke in balans te houden.

Het fijne van Yoga is de toegankelijkheid, het is namelijk geschikt is voor jong en oud.

Waarom is Yoga gezond?

Dat deze oefeningen gezond zijn, dat staat vast. Zeker wanneer je in een stressvolle periode zit of wanneer je geestelijk door een moeilijke en turbulente periode gaat zoals bijvoorbeeld tijdens het afvallen, bieden deze oefeningen uitkomst en houvast.

Je leert je te ontspannen, meer controle over je lichaam te krijgen, om minder snel uit balans te raken, een optimale ademhaling te hanteren en om evenwichtiger met problemen en uitdagingen om te gaan. Daarnaast wordt je spoeler in je spieren, heb je tijd om tot je zelf te komen en voelt je lichaam beter aan.

Geschiedenis

De naam is afkomstig van het woord Yug wat in het Nederlands verbinding betekent. Meer dan 200 jaar voor Christus vormden verschillende Yogavormen al onderdeel van een brede filosofische stroming. Echter pas duizenden jaren later werd het ontwikkeld tot de bewegingsvorm zoals wij die nu kennen.

Het principe

Ondanks dat er heel veel verschillende vormen van zijn hebben zij allen het zelfde basis principe. Alle Yogavormen gaan er namelijk vanuit dat je pas optimaal kunt functioneren wanneer je lichaam en geest met elkaar in balans zijn. Zeker wanneer je met een verwoede poging bezig bent om de nodige kilo’s af te vallen dan is zowel geestelijke als lichamelijke balans iets wat uitermate belangrijk is.

Wil je meer weten? Bekijk dan ook onderstaande pagina’s

Yoga oefeningen:

De oefeningen hebben allerlei positieve invloeden op je organen, zenuwgestel, bloedvaten,gewrichten, spieren en klieren. Het doel van de oefeningen is om alles weer in evenwicht te brengen. Om het maximale uit je oefeningen te halen is een goede ademhaling erg belangrijk. Je docent weet hier meer over.

Bewustwording:

Bewustwording is het sleutelwoord bij. Tijdens de oefeningen word je bewust van je lichaam en ben je beter instaat te luisteren naar je lichaam. Het mooie van bewustwording is dat je vroegtijdig in staat bent om spierspanningen en stress op te merken.

En dit zal je helpen met makkelijker af te vallen of om drastische veranderingen in je levensstijl te maken.

error: Content is protected !!