touwtje springen afvallenTouwtje springen en afvallen

Touwtje springen is een fysieke activiteit waarbij ons lichaam in beweging komt. Om deze bewegingen te kunnen maken heeft ons lichaam energie nodig.

Deze energie haalt ons lichaam uit het verbranden van verschillende voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten, maar belangrijker nog uit vet. Wanneer je wilt gaan afvallen zou je er goed aan doen om touwtje te gaan springen.

Daarbij is touwtje springen een prima manier om je hart en bloedvaten te trainen. Voor mensen met overgewicht is het belangrijk om te zorgen dat de conditie van het hart en bloedvaten verbetert.

Door het overgewicht hebben deze namelijk wel het nodige te lijden gehad. Let wel op dat touwtje springen een behoorlijke belasting is voor de spieren en gewrichten, zwemmen en fietsen zijn in de begin fase van het afvalproces een betere optie.

Touwtje springen met een schema om af te vallen

Ons touwtje springen afvallen schema is speciaal voor mensen die net zijn begonnen met trainen. Deze workout zorgt ervoor dat je op een rustige en verantwoorde wijze je lichaam steeds beter in vorm traint. We creëren eerst een basisconditie waarmee het straks eenvoudiger wordt om de intensiviteit en daarmee het calorieverbruik te verhogen’.