Touwtje springenTouwtje springen

Touwtje springen is enorm populair en wordt door steeds meer mensen gedaan om af te vallen, de conditie te verbeteren en om een mooie strakke lijn te krijgen.

Dat klinkt al goed, maar je traint nog meer. Want met deze trainingsmethode verbeter je ook je coördinatievermogen, je timing, lenigheid, kracht, snelheid en explosiviteit.

Ook professionals zetten het spring touw regelmatig in. Met behulp van verschillende touwtje spring oefeningen lukt het hen om de cliënt fitter en sterker te maken en zorgen zij er ook voor dat de cliënt in de toekomst minder snel last krijgt van blessures.

Hoe is touwtje springen als sport ontstaan?

Eind jaren 60 kwam de American football speler/gymleraar Richard Cendali via zijn coach in aanraking met touwtje springen. Het deed dit om zijn conditie te verbeteren. Al snel raakte Richard Cendali zo enthousiast dat hij verschillende touwtjespring oefeningen bedacht om deze vervolgens te promoten in Amerika en later in de rest van de wereld.

Snel zelf aan de slag..

Het mooie van touwtje springen is dat je de oefeningen eenvoudig thuis kunt doen. Ideaal voor wanneer je even geen tijd hebt of voor de sportschool. Je pakt je springtouw en je begint met je workout.

Kun je niet wachten en wil je direct aan de slag? Bekijk onze instructiefilmpjes of lees meer over touwtje springen en afvallen. Wil je direct aan de slag? Kies dan voor ons schema touwtje springen en afvallen.

Geef een reactie

Sluit Menu
error: Content is protected !!
×

Winkelmand