LOADING

Eiwitrijk dieet

Eiwitrijk dieetWat is een eiwitrijk dieet?

Een eiwitrijk dieet is gericht op het behoud van spieren en heeft meestal als doel snel afvallen.

Eiwitten zijn een belangrijke bron voor de opbouw van onze spieren.

Bij veel diëten ga je minder en minder eten. Dit met als gevolg, verlies van spiermassa, en voel je je dus slap en futloos.

Een eiwitdieet is gericht op veel/ voldoende eiwit, minder vet en koolhydraten zodat het vet van het lichaam verbrand kan worden. Een bekend en in Nederland ontwikkeld dieet is het Hippro dieet. Een ander bekend dieet is het dieet van Medislank. Tijdens dit dieet krijg je begeleiding en kan je kiezen uit een breed assortiment van producten die je tijdens het lijnen mag gebruiken.

Waarom kiezen voor een eiwitrijk dieet

Een heel groot voordeel van het eiwitdieet is dat het er voor zorgt dat je een verzadigd gevoel hebt. Je hebt geen honger!

Eiwitten zitten vooral in vlees, vis, kaas, melk(producten).

Veel Nederlanders vinden eiwitbevattende producten lekker, daarom kunnen ze dit dieet vaak goed volhouden, pas wel op met de verzadigde vetten.

Eiwitrijk dieet i.c.m. koolhydraatarm dieet

Een eiwitrijk dieet kan een goede combinatie zijn met een koolhydraatarm dieet,
Je volgt dan dus eigenlijk beide! Waar het om draait is wel dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, je kan dus niet maar eten en eten wat je wilt. Er moet een balans zijn!

Veel producten uit de industrie zijn tegenwoordig eiwitrijk, uit onderzoek is gebleken dat het effect van een eiwitrijk dieet in vergelijking tot andere diëten langer bestaat.

 

error: Content is protected !!