LOADING

Wat zijn koolhydraten en waar zitten ze in?

KoolhydratenKoolhydraten, wat zijn het en waar zit het in?

Koolhydraten zijn een belangrijke bouwstof die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Met name voor de engerievoorziening van ons lichaam is koolhydraten onmisbaar. Zo functioneren o.a. onze hersenen niet zonder een bepaalde koolhydraat.

Ook zijn er een aantal koolhydraatrijke producten die boordevol voedingsvezels zitten. Deze hebben wij nodig voor een goede darmwerking.

Wat is koolhydraatrijk voedsel?

Enorm veel voedingsmiddelen die wij dagelijks in de Westerse samenleving eten zijn koolhydraatrijk. Bekende voedingsbronnen zijn graanproducten, groente, fruit, aardappels en pasta’s.

Afvallen door koolhydraatarm eten

Veel mensen die willen afvallen krijgen een koolhydraatarm dieet voorgeschreven. Dit betekend dat deze mensen slechts een beperkt aan koolhydraten per dagen mogen eten. De reden hiervoor is dat dat je lichaam koolhydraatrijk voedsel sneller omzet in glucose dan bijvoorbeeld bij eiwitten en/of vet.

Door deze omzetting maakt je lichaam snel en extra insuline aan wat weer zorgt voor de nodige energie. Een overschot van deze energie wordt door ons lichaam tot slot omgezet tot lichaamsvet.

Wat kan je nog meer doen om af te vallen?

Een koolhydraatarm dieet is vaak een goede start om te gaan afvallen. Daarnaast doe je er goed aan om ook je beweegpatroon en je levensstijl onder de loep te nemen. Zo gaan veel mensen hardlopen en of zwemmen ook zijn er steeds meer mensen die kiezen voor skeeleren. Skeeleren en afvallen gaan dan ook goed samen.

Een andere en wat meer praktische methode om af te vallen, is het minderen van het eten van zoetstoffen en/of deze te gaan vervangen.

error: Content is protected !!