LOADING

Hatha Yoga is er voor beginners en gevorderde

yogaHatha Yoga

Hatha yoga is een opvallende vorm van Yoga.  En wordt ook wel de Yoga van de fysieke discipline genoemd.

Procentueel gezien is Hatha Yoga de meest beoefende Yoga vorm  in zowel West-Europa als in de Verenigde Staten.

Hatha Yoga streeft naar een verlichting van lichaam en geest met als doel om in balans te komen en te blijven. Het verschil tussen Hatha en veel andere vormen van Yoga is dat deze verlichting (balans) bereikt wordt met behulp van lichamelijke yoga oefeningen. Du niet via oefeningen die emoties en de geest aansturen.

Balans en een gevoel van verlichting en het rustgevende gevoel is volgens de leer van Hatha Yoga alleen mogelijk wanneer je lichamelijk juist bent voorbereid. Deze staat behaal je aan de hand van verschillende yogahoudingen, standen en technieken.

Voordelen Hatha Yoga:

Wanneer je regelmatig Yoga beoefent zul je merken dat je zowel emotionele, geestelijke als lichamelijke voordelen behaalt. Een aantal van deze voordelen zijn:

Mogelijke angst-en paniekklachten nemen af.  De kwaliteit van je slaap neemt toe. Je bent meer gefocust en in balans. Ook zal de stress die je ervaart afnemen. Veel mensen geven ook aan dat zij door de meer levensgeluk ervaren. Vaak zien we dat sombere en depressieve gedachten  minder worden en dat je beschikt over meer energie.

Daarnaast helpt Yoga je om stabieler en daadkrachtiger op te treden tijdens moeilijke momenten. Denk maar eens aan stoppen met roken, minderen en/of stoppen met alcohol drinken, gezonder gaan eten, volhouden van een fitness schema voor afvallen etc.

Zoals gezegd is Hatha een verzamelnaam voor diverse yogavormen. Een aantal bekende vormen uit deze familie zijn Power Yoga, Kundalini Yoga, Bikram Yoga, Iyengar Yoga, Sivananda yoga en Ananda yoga.

error: Content is protected !!