LOADING

Hardlopen voor beginners

Hardlopen voor beginners

by lijflijn juni 27, 2016
hardlopen voor beginners

hardlopen voor beginnersHardlopen voor beginners

Wanneer je begint met hardlopen is het niet verstandig om op je eigen houtje van start te gaan.

Wil je namelijk op lange termijn je hardloopdoelen bereiken, dan heb je in ieder geval enige basiskennis nodig over hardlopen.

Ook is het niet verstandig om meteen voluit te beginnen met hardlopen. Dit geldt zeker wanneer je boven de 40 jaar bent of wanneer je een slechte basisconditie hebt.

Daarnaast is het voor mensen met een medisch verleden natuurlijk ook belangrijk om rustig aan op te bouwen. Deze mensen lopen zelfs redelijke gezondheidsrisico’s wanneer zij zonder kennis en/of begeleiding fanatiek gaan beginnen met hardlopen.

Verantwoord beginnen met hardlopen

Wanneer je verantwoord wilt beginnen met hardlopen, is het aanvragen van een medische sportkeuring een goede optie. Tijdens deze keuring zal een arts/beweegexpert je conditie en je belastingsvermogen in kaart brengen. Vervolgens stelt deze begeleid(st)er met behulp van de ingewonnen informatie een persoonlijk beweegprogramma op.

Naast een goed beweegprogramma is het ook verstandig om gezond te eten. Door ook je eetpatroon eens goed onder de loep te nemen, wordt het makkelijker om je persoonlijke hardloopdoelen te bereiken.

 

Social Shares

Related Articles

error: Content is protected !!