LOADING

Cardio fitness oefeningen om af te vallen en voor een betere conditie

Cardio fitness oefeningen om af te vallen en voor een betere conditie

by lijflijn maart 06, 2016

Cardio-fitnessCardio fitness

Wat is cardio fitness?

Cardio fitness is een vorm van fitness waarbij je er voor zorgt dat je een verhoogde hartslag krijgt. Bekende cardio fitness oefeningen zijn hardlopen, fietsen, roeien en steppen.

Cardio fitness en afvallen

Cardio is een veel ingezet middel om mensen te helpen met afvallen. Bij een goed en uitgebalanceerd afvalprogramma nemen cardio oefeningen altijd een belangrijk rol in.

Wanneer je cardio oefeningen doet heeft je lichaam namelijk energie nodig om de oefeningen uit te kunnen voeren. Deze energie haalt het lichaam uit het verbranden van voedingstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Wanneer je lichaam tijdens de oefeningen overgaat op het verbranden van vet zul je uiteindelijk gaan afvallen.

Cardio fitness en conditie

Naast dat cardio er voor kan zorgen dat je op het juiste gewicht blijft, heeft het ook nog andere voordelen. Zo zorgt cardio fitness er voor dat je longcapaciteit toeneemt.

Door deze toename ben je beter in staat lichamelijke inspanningen uit te voeren. Ook zorgt deze vorm van fitness er voor dat je hartconditie zich verbetert, je bloeddruk zich verbetert en het cholesterol gehalte in je bloed afneemt.

Ook zorgt cardio er voor dat je beter in je vel komt te zitten.Wanneer je last hebt van depressiviteit of neerslachtige gevoelens is dan ook raadzaam om een aantal keer per week te gaan hardlopen. Je lichaam maakt dan stoffen aan als dopamine en endorfine waardoor je je beter voelt.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!