LOADING

Bikram Yoga

yogaBikram Yoga

Birkram Yoga is enorm populair en misschien wel de meest beoefende Yoga vorm ter wereld.

Met name in de Westerse wereld neemt de interesse voor deze Yoga vorm laatste jaren enorm toe.

Over de grondlegger, Bikram Choudhury

Bikram is ontwikkeld door Bikram Choudhury. Bikram Choudhury werd al op zijn 13e jaar Yoga kampioen. Dit is tot op de dag van vandaag de jongste Yoga kampioen aller tijden.Opvallend aan Bikram Choudhury is dat hij naast een passie voor Yoga ook een carrière heeft gehad als professioneel marathonloper en gewichtheffer.

Hij wist zelfs de Olympische spelen van 1964 te behalen als gewichtheffer. Nadat zijn professionele sportcarrière er op zat richtte Bikram zijn eigen Yogaschool op waar hij uiteindelijk de basis legde voor Bikram zoals wij deze nu kennen.

Bikram Yoga

Het bijzondere aan Bikram Yoga is dat de yoga oefeningen worden uitgevoerd in een zogenaamde warmte ruimte of in een buitenlucht temperatuur die ligt tussen de 34 en 40 graden.

Bikram Yoga komt het best tot zijn recht in een ruimte waar de luchtvochtigheid erg hoog is . De hoogluchtvochtigheid zorgt er voor dat je lichaam zich sneller en makkelijker ontdoet van lichaamseigen afvalstoffen en daarbij zorgt de hoge temperatuur er voor dat je minder snel te maken krijgt met blessures.

Een gemiddelde les duurt anderhalf uur waarbij je 26 verschillende Yogaposities aanneemt. Tijdens de les voer je elke yogapositie twee keer uit.

Voordelen van Bikram Yoga

Met Bikram Yoga zorg je er o.a. voor dat je lichaam en geest in balans raken. Met name tijdens stressvolle periodes in je leven, zoals je bijvoorbeeld ervaart bij het afvallen of stoppen met roken is het de kunst om zo snel mogelijk weer in balans te komen en te blijven. Bikram Yoga helpt je hierbij. Ook neemt je lenigheid toe doordat je spieren en gewrichten soepeler dan voorheen.

 

error: Content is protected !!