LOADING

Overgewicht oorzaken en gevolgen

OvergewichtOorzaken overgewicht

Het ontstaan van overgewicht en/of obesitas is bijna altijd te wijten doordat iemand verkeerd en te veel eet. Daarnaast bewegen deze mensen ook vaak veel te weinig.

Kortom wanneer je meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt, worden deze extra calorieën omgezet in lichaamsvet .

Het krijgen van eetbuien waarbij je te veel snackt en snoept is een belangrijke oorzaak van overgewicht en/of obesitas. Ook te veel in de auto en/of achter de computer zitten kan overgewicht veroorzaken. Voor deze mensen zou het beter zijn om hun gewoontes te veranderen.

Een belangrijke stap om tot deze verandering te komen is door je te verdiepen in gezond eten en voldoende bewegen. Zoek voor meer informatie eens op het internet of in de bibliotheek .

Wanneer je last hebt van veel te veel lichaamsgewicht dan is het raadzaam om hulp in te schakelen van professionals, op het gebied van gezondheid, leefstijl, voeding en bewegen.

Gevolgen overgewicht

Wanneer je last van overgewicht hebt is afvallen voor jou een prioriteit. Overgewicht brengt namelijk behoorlijk wat nadelige gevolgen met zich mee. Zo neemt je levensverwachting af. Om te beginnen gaat je algemene conditie achteruit. Zo heb je minder uithoudingsvermogen en energie voor je dagelijkse werkzaamheden.

Ook mentaal heeft overgewicht vaak verstrekkende gevolgen. Zo ontstaat er bij veel mensen na verloop van tijd een negatief zelfbeeld en is er een continue zorg over zijn over haar gezondheid. Onbewust weet je dat je niet gezond leeft en dat dit gevolgen kan hebben.

Overgewicht kan ook gevolgen hebben voor de kwaliteit van je slaap. Dit kan een negatieve uitwerking hebben op  je gemoedstoestand, humeur en concentratie. Het krijgen en van eetbuien en het ontwikkelen van emotie eten is iets wat wij vaak zien bij mensen die mentaal niet goed in balans zijn.

Ander gevolg van overgewicht is een groter risico op het krijgen van wat wij noemen welvaartsziektes. Denk maar eens aan diabetes en hart- en vaatziekten. Ook loop je een grotere kans op het krijgen van kanker.

error: Content is protected !!