LOADING

Je leefstijl veranderen, hoe doe je dat

Je leefstijl veranderen, hoe doe je dat

by lijflijn mei 16, 2016
Leefstijl-veranderen-?

Leefstijl-veranderen-?Leefstijl veranderen

Wanneer je op het internet kijkt, boeken leest en de tv volgt, zie je dat er volgens de experts veel verschillende manieren zijn om af te vallen.

Deze experts geven je advies over wat je wel of niet kunt eten, hoeveel je moet sporten en welke pillen je het best kunt nemen om resultaten te behalen.

Neem je eet- en beweeggedrag onder de loep

Dit is in veel gevallen een goed advies. Toch blijft misschien wel het belangrijkste aspect van afvallen vaak onderbelicht, namelijk de gedragsverandering die gemaakt moet worden. Wil je op de lange termijn resultaat behalen en de kilo┬┤s voorgoed kwijt raken, dan is het interessant om je eet- en beweeggedrag, ook wel je leefstijl genoemd eens onder de loep te nemen.

Om je hier bij te helpen wordt hieronder kort een visie gegeven. Dit helpt je bij het maken van de gewenste gedragsverandering. Let wel op dat ieder mens natuurlijk anders is. Hierdoor geldt wat voor de een geldt hoeft niet voor de ander te gelden. Zeker in geval van (ernstig)overgewicht is het altijd raadzaam om op zoek te gaan naar mensen die je kunnen ondersteunen.

Breng je lijf zelf in lijn!

Wat mensen vaak niet weten is dat zij zelf in staat zijn om het afvallen onder de knie te krijgen. Wanneer je eenmaal een gedragsverandering hebt gemaakt, dan is het natuurlijk veel makkelijker om op gewicht te blijven.

Waar veel mensen de fout mee in gaan is dat zij enorme eisen aan zichzelf stellen en hierdoor afvallen gaan zien als een prestatie die behaald MOET worden.Veel psychologen zijn het er dan ook over eens dat het beter is wanneer mensen afvallen gaan zien als een veranderingsproces waarbij je natuurlijk fouten mag maken. Om je te helpen met het veranderingsproces hebben wij een speciaal stappenplan voor je uitgewerkt. Dit stappenplan kun je vinden onder de naam “leren afvallen”. Deze staat bij de aanvullende informatie die rechts op deze pagina is terug te vinden.

Snel beginnen en je leefstijl veranderen? Ga dan aan de slag met de BRAVO factoren.

Tot slot, lukt het jou om een gedragsverandering te maken en om de kilo’s definitief achter je te laten? Wil je je ervaringen delen? Heb je goede tips? Laat het ons weten. Dit doe je door onder aan deze pagina een reactie achter te laten.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!