LOADING

Leefstijl veranderen betekend vaak gezonder leven

leefstijlLeefstijl veranderen betekend vaak gezonder leven

Het is algemeen bekend wanneer je gezond leeft, je ook beter in je vel zit. Daarnaast ben je in de meeste gevallen behoorlijk vitaal.

Onderzoek toont dan ook aan dat mensen met een gezonde levensstijl veel vaker gelukkiger en vitaler zijn dan mensen met een ongezonde leefstijl. En dit betekend echt niet alleen maar afvallen om kilo’s te verliezen. Het gaat veel verder dan dat. Het gaat om de keuzes die je maakt.

Hoe sta jij in het leven?

Met een leefstijl wordt bedoeld hoe je in het leven staat, welke keuzes je maakt, maar ook hoe je je vrije tijd in deelt. Om je een goed beeld te geven over jouw manier van leven, is het goed om eerst de belangrijkste leefstijlfactoren te benoemen. Het gaat voornamelijk om factoren als bewegen, roken, alcohol,voeding en ontspannen.

BRAVO een beproefd leefstijl methode om positief te veranderen

Wanneer je alle hoofdletters van de eerder genoemde leefstijlfactoren achter elkaar zet krijg je het woord BRAVO, dit ezelsbruggetje wordt dan in de praktijk ook vaak gebruikt als hulpmiddel om iemands leefstijl in kaart te brengen.

Wanneer jij gezonder wilt gaan leven is het eerst interessant om te onderzoeken hoe het er nu voor staat met jouw persoonlijke leefstijlfactoren. Haal jij de gestelde normen voor een gezond leven of is er werk aan de winkel? Wanneer je dit helder hebt, wordt het makkelijker om bijvoorbeeld meer te gaan bewegen, meer tijd te nemen voor ontspanning of gezonder te gaan eten. Zo wordt je leefstijl veranderen een stuk eenvoudiger.   Lees hier meer over de BRAVO factoren en start aan het bouwen van een gezondere en comfortabeler leven.

error: Content is protected !!