LOADING

Wandelen en gezondheid wat is effect?

Wandelen en gezondheid wat is effect?

by lijflijn juli 30, 2016

wandelen en gezondheid

Wandelen en gezondheid

Wandelen zorgt voor ontspanning en is goed voor je gezondheid. Dit zijn ook belangrijke redenen waarom mensen wandelen.

Wandelen is een ideale manier om eens rustig je gedachten te laten gaan of juist een diepgaand gesprek te voeren met je wandelpartner.

Ook maakt je lichaam na een lange wandeling stoffen aan die voor een lekker gevoel zorgen. Dit zijn stoffen als endorfine en dopamine of ook wel gelukshormonen genoemd. Meestal kom je na het wandelen thuis met een fris gevoel en een leeg hoofd.

Wandelen en afvallen

Wandelen en afvallen gaan hand in hand. Door regelmatig te wandelen zorgt ervoor dat je op gewicht blijft. Wanneer je wandelt verbrandt je immers calorieën.

Wandelen is een ideale eerste stap om te beginnen met bewegen. Zeker voor diegene die ongetraind is en /of last heeft van overgewicht of misschien wel obesitas is verantwoord afvallen echt wel een must.  Wandelen zorgt er voor dat je rustig je conditie opbouwt. Je spieren en gewrichten worden hierbij niet te zwaar belast worden. Wanneer je bijvoorbeeld zou gaan hardlopen komt er te veel kracht op je spieren en gewrichten te staan waardoor blessures op de loer liggen.

Wil je meer weten? Of wil je direct aan de slag? Kies dan voor ons “wandelen afvallen schema” en start met het verbranden van calorieen en het verliezen lichaamsgewicht.

Stappenteller

Om je te helpen is er een handig hulpmiddel ontwikkeld. Dit is de stappenteller. Deze teller houd bij hoeveel stappen je iedere dag zet. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht moet je dagelijks een x aantal stappen zetten. Wanneer je aan het einde van de dag ziet dat je te weinig stappen hebt gezet, dan is de kans groot dat je nog snel even een ommetje gaat maken. Onderzoek toont dan ook aan dat een stappenteller een effectief hulpmiddel is in de strijd tegen overgewicht.

Wil je meer over de stappenteller weten? Of ben jij benieuwd of jij voldoende stappen per dag neemt of een extra rondje om het huis moet nemen? Lees meer over de stappenteller…

Social Shares

Related Articles

error: Content is protected !!