LOADING

Boek resultaat met ons afvallen door wandelen schema

Boek resultaat met ons afvallen door wandelen schema

by lijflijn juli 30, 2016
afvallen door wandelen schema

afvallen wandelen schemaAfvallen door wandelen schema

Ons afvallen door wandelen schema is ideaal voor mensen met overgewicht die willen afvallen.

Wandelen en afvallen gaan prima samen. Zeker wanneer jouw basisconditie aan de magere kant is, is wandelen die ideale manier om rustig en op een verantwoorde manier je conditie op een  op te bouwen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is meer bewegen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen de kilo’s.

Wanneer je meer beweegt, door bijvoorbeeld regelmatig of vaker te gaan wandelen ga je meer calorieen verbranden waardoor je uiteindelijk meer lichaamsgewicht gaat verliezen.

Zo werkt ons afvallen door wandelen schema..

Voor dat je begint met het schema brengen we eerst je huidige situatie in kaart. Hiervoor gebruiken wij een stappenteller zodat je inzicht krijgt in jouw levenstijl.  We houden gedurende een gemiddelde week bij hoeveel stappen jij dagelijks zet.

Blijkt datjij op een gemiddelde dag minder dan 5.000 stappen verzet? Dan val je in de categorie “zittende levensstijl” en dan is dit wandelschema een echte aanrader.

Wat is een zittende levensstijl?

Kenmerkend aan deze stijl is dat deze groep mensen vaak kantoor werkzaamheden (zittend) verrichten én in hun vrije tijd veel achter de computer en televisie te vinden zijn. Ook verkiezen deze mensen vaak het gemak van een auto in plaats van een wandeling of een ritje op de fiets. Kortom deze mensen komen beweging te kort. De norm voor een actieve levensstijl is minimaal 7000 stappen per dag.

Stevig wandelen en afvallen..

Het schema werkt heel simpel en duurt 10 weken. Voordat je start met dit schema ga je eerst een week lang bijhouden hoeveel stappen je iedere dag hebt gezet. Vervolgens noteer je deze aantalen. Aan het einde van de week tel je de dagtotalen bij elkaar op en deel je deze door zeven. Zodoende kun je het gemiddelde aantal stappen per dag vaststellen

Vervolgens maak je de volgende rekensom: 7000 minus het gemiddelde aantal stappen per dag = het aantal stappen die je extra moet maken om aan de norm van 7000 te komen.

Voor het gemak een rekenvoorbeeld. Stel iemand heeft op dit moment een gemiddeld dagtotaal van 5000 stappen. Dan wordt de rekensom als volgt: 7000- 5000= 2000. Dit betekent dat de komende 10 weken van het schema in het teken staan om dagelijks 2000 extra stappen te zetten. Omdat de training langzaam wordt opgebouwd gedurende deze 10 weken ga je elke trainingsweek 200 stappen extra zetten.

Onderstaand een overzicht van de opbouw naar de eindnorm van 7000 stappen

Week 1: elke dag 5200 stappen

Week 2: elke dag 5400 stappen

Week 3: elke dag 5600 stappen

Week 4: elke dag 5800 stappen

Week 5: elke dag 6000 stappen

Week 6: elke dag 6200 stappen

Week 7: elke dag 6400 stappen

Week 8: elke dag 6600 stappen

Week 9: elke dag 6800 stappen

Week 10: elke dag 7000 stappen

Tip bij het schema:

Maak elke dag ongeveer 30 minuten vrij om te werken aan je schema. In de praktijk werkt een vastmoment op de dag vaak het best. Zo’n moment kan bijvoorbeeld in je middagpauze zijn. Dit wordt ook wel een lunchwandeling genoemd. Een avondwandeling na het eten werkt meestal ook prima.

Social Shares

Related Articles

error: Content is protected !!