LOADING

Wandelen en afvallen met een schema

Wandelen en afvallenWandelen en afvallen voor mensen met overgewicht

Wanneer je last hebt van overgewicht is alleen op je voeding letten niet voldoende.

Wil jij ook afvallen? Dan is een verandering naar een actievere en gezondere leefstijl is essentieel om op een gezond gewicht te komen en belangrijker nog te blijven.

Wandelen en overgewicht

Wandelen is gezond en zeker voor mensen met overgewicht is wandelen meestal een prima eerste stap om meer te gaan bewegen. Het voordeel van wandelen is dat het laagdrempelig is. Iedereen kan in zijn of haar dagelijks leven gaan wandelen. Er is zelf een afvallen door wandelen schema speciaal voor mensen met overgewicht.

Daarnaast zorgt wandelen voor de nodige ontspanning en is het een gezonde manier om stress te verminderen. Wandelen is ook goed voor ons lichaam. Je verbrandt namelijk niet alleen de nodige calorieën maar je werkt ook rustig aan een betere conditie.

Belangrijk om te weten voordat je begint met wandelen

Wanneer je last hebt van Obesitas 1, Obesitas 2 of Morbide Obesitas dan is het verstandig om opzoek te gaan naar professionele sport en bewegingsbegeleiding. Ga daarom eerst in overleg met je huisarts voordat je op je eigen houtje begint met sporten en bewegen. Hier lees je meer over Obesitas 1, Obesitas 2 of Morbide Obesitas. Meestal is het advies om eerst calorieen te gaan verbranden door te gaan fietsen en zwemmen. Tijdens deze activiteiten komt er het minst druk te staan op je bewegingsstelsel.

Professionele begeleiding is noodzakelijk omdat de trainingsintensiviteit langzaam moet worden opgebouwd. Je moet je lichaam langzaam laten wennen aan de extra inspanningen die het gaat leveren. Verkeerd sporten en bewegen levert bij mensen met overgewicht ook vaak blessures aan de spieren en gewrichten op. Dit geldt dus ook voor wandelen

Wat heb je nodig?

Als je gaat wandelen is het belangrijk dat je beschikt over het juiste materiaal. Zo zijn goede wandelschoenen belangrijk om blaren en blessures te voorkomen. Daarnaast is comfortabele en beschermende kleding geen overbodige luxe. Ga specifiek wandelen in de strijd tegen de kilo´s? Dan biedt ons wandelen en afvallen schema uitkomst.

Daarnaast is het goed om meer informatie in te winnen voordat je begint. Een wandelen forum kan is een prima plaats om meer te weten te komen.  Je kunt natuurlijk ook vragen naar de wandelen ervaringen van mensen uit je omgeving. Hoe

error: Content is protected !!