LOADING

Obesitas en afvallen door extra calorieen te verbranden

Overgewicht-obesitas-en-bewegenObesitas en calorieen

Het ontstaan van overgewicht en/of obesitas is vaak te wijten doordat iemand verkeerd en of te veel eet. Daarnaast is een tekort van beweging ook een oorzaak.

Want wanneer je meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt, worden deze extra calorieën omgezet in lichaamsvet.

Te veel snacken en snoepen is een belangrijke oorzaak van overgewicht en/of obesitas. Ook te veel in de auto en/of achter de computer zitten kan overgewicht veroorzaken. Voor deze mensen zou het beter zijn om hun gewoontes te veranderen. Een belangrijke stap om tot deze verandering te komen is door je te verdiepen in gezond eten en voldoende bewegen. Zoek voor meer informatie eens op het internet of in de bibliotheek .

Wanneer je last hebt van ernstig overgewicht is het raadzaam om hulp in te schakelen van professionals, op het gebied afvallen.

Obesitas en toch bewegen

Wanneer je last hebt van overgewicht en/of obesitas is het raadzaam om te gaan bewegen onder begeleiding van een beweegexpert. Deze persoon geeft je advies over welke sporten en beweegactiviteiten het meest geschikt zijn om tot een goed resultaat te komen.

Mensen die last hebben van overgewicht en/of obesitas kunnen het best sporten en activiteiten beoefenen waarbij het lichaam wordt ondersteund. Zo is zwemmen is een uitstekende methode om te gaan starten met afvallen voor mensen met overgewicht. Het water zorgt er namelijk voor dat het lichaam wordt ondersteund en dat de gewrichten worden ontzien.

Het ontzien van de gewrichten is van uitermate belang, om er zo voor te zorgen dat er niet te veel kracht op de gewrichten komt te staan.

Een andere goede bewegingsactiviteiten voor mensen met overgewicht en obesitas is fietsen. Dit kan zowel op de weg met de normale fiets, als thuis of in de sportschool op de hometrainer. Het voordeel van fietsen is dat ook hier het lichaam wordt ondersteund.

 

error: Content is protected !!