LOADING

Afvallen door fietsen

Afvallen door fietsen

by lijflijn december 30, 2015
afvallen-met-fietsen

afvallen-met-fietsenAfvallen door fietsen

Er zijn tal van redenen om toch eens wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is namelijk heel gezond en past daarom prima binnen een gezonde levensstijl. 

Echter ondanks dat veel Nederlanders weten dat fietsen gezond is, maar toch zijn er veel mensen die eerder voor de auto, bus, trein, metro en/of tram kiezen.

Misschien kunnen onderstaande redenen deze mensen overtuigen om toch eens vaker de fiets te pakken.

  • Wanneer je regelmatig fietst val je af en/of blijf je op gewicht. Wanneer je langer dan 30 minuten fietst schakelt je lichaam over van het verbranden van suikers op de verbranding van slechte vetten.
  • Wanneer je regelmatig zorgt voor lichaamsbeweging, door bijvoorbeeld te gaan fietsen, zul je een grotere longinhoud krijgen. Het gevolg hiervan is dat de zuurstofvoorziening naar je spieren verbetert.
  • Wanneer je regelmatig fietst krijg je een mooier figuur. Je spieren worden steviger en daardoor meer zichtbaar.
  • Wanneer je regelmatig fietst loop je minder risico op een depressie. Door te gaan fietsen kun je namelijk je hoofd “leeg maken”. Hierdoor raak je je dagelijkse stress kwijtraakt. Ook maakt je lichaam tijdens het fietsen stoffen aan die zorgen voor een geluksgevoel. Het gaat hierbij voornamelijk om stoffen als dopamine en endorfine aan.
  • Wanneer je regelmatig fietst versterk je je hart- en bloedvatenstelsel.
  • Wanneer je regelmatig fietst zal je bloedsomloop zich verbeteren, het bloed wordt namelijk dunner. Een belangrijk gevolg van een betere bloedsomloop is dat je minder kans op bloedstolsels krijgt.
  • Wanneer je regelmatig fietst is de kans op diabetes vele malen kleiner. Dit komt doordat fietsen de opname van glucose door de cellen bevordert en dat de behoefte aan insuline minder wordt.
  • Regelmatig fietsen draagt bij aan het behoud van een goed spijsverteringsproces. Door regelmatig te fietsen neemt de eetlust toe en worden alle voedingsstoffen beter opgenomen en uiteindelijk verteerd.
  • Wanneer je regelmatig fietst zul je beter slapen. Dit komt doordat je je lichaam op een gezonde manier moe maakt en dat je door het fietsen een leeg hoofd hebt. Het gevolg hiervan is dat je sneller en makkelijk in- en door slaapt.

Heb je desondanks de vele gezondheidsvoordelen die fietsen met zich meebrengt niet zoveel met fietsen? Dan zijn er tal van andere methode waarmee u kunt afvallen met sporten. Denkt u maar eens aan wandelen, hardlopen, zwemmen of skeeleren.

Social Shares

Leave a Comment

error: Content is protected !!