Vitamine b2 wanneer moet je het kopen?

Vitamine b2Vitamine B2

Vitamine B2, ook wel riboflavine genoemd, is een water oplosbare vitamine dat onderdeeel uitmaakt van het vitamine b complex.

Vitamine B2 uit voeding

De B2 vitamine komt van nature voor in heel veel voedingsmiddelen, het zit in heel veel producten die we eten en drinken. Deze vitamine zit vooral veel in melkproducten, vlees- en vleeswaren, groenten, fruit en granen. In de Nederlandse voeding is zuivel één van de grootste leveranciers van deze vitamine

Een vitamine B2 tekort?

Een verhoogd risico op een tekort van deze vitamine komt net zoals bij vitamine b5  normaal gesproken alleen voor bij ernstige ondervoede personen en bij zwaar alcoholmisbruik. Verder kan je een verstoorde opname hebben, waardoor je tekorten krijgt.

Waar is deze vitamine goed voor?

Deze vitamine b speelt een rol bij de energievoorziening, de instandhouding van je zenuwstelsel en de spijsvertering. Het is ook belangrijk voor een gezonde huid en je gezichtsvermogen.

Wanneer moet ik extra B2 vitamine kopen?

Bij een gezond voedingspatroon en zonder bijzondere indicaties, als verminderde opname of verhoogde behoefte, is een vitamine supplement niet nodig.

Geef een reactie