Provitamine a en zwangerschap, wat is belagrijk om te weten?

provitamine a en zwangerschapProvitamine A en zwangerschap

Wanneer je zwanger bent is je vitaminen/mineralen behoefte anders dan bij andere vrouwen. Dit is ook het geval bij vitamine A. Het is daarom aan te raden je te verdiepen in provitamine A en zwangerschap.

Waarom en hoeveel vitamine A is goed voor mij?

Vitamine A zorgt o.a. voor de groei van de vrucht. Een juiste vitamine dosering tijdens je zwangerschap is dus dan ook van belang. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wordt gedurende de zwangerschap verhoogd van 800 mcg naar 1.000 microgram (mcg) per dag.

Provitamine A tijdens de zwangerschap, wat moet je weten?

Belangrijk om te weten is dat een te hoge inname van provitamine A tijdens de zwangerschap in sommige gevallen schadelijk kan zijn. Sommige vrouwen zijn gevoeliger voor vitamine A dan andere. Gevolg voor deze gevoeligere vrouwen kan zijn, dat tijdens de eerste periode van de zwangerschap de vrucht beschadigd raakt.

Af te raden is:

Om gedurende de zwangerschap veel producten te eten die een hoge dosering vitamine A bevatten. Het bekendste voorbeeld van een product met een hoge dosering is lever. Let dus goed op met wat je eet, hierdoor verminder je het risico op overdosering.

 

Geef een reactie