StappentellerStappenteller

Wil je afvallen, je conditie verbeteren of toch meer voor de ontspanning? Wat de reden ook is, het lopen met een stappenteller geeft een extra boost. Een stappenteller kopen is dan ook een echte aanrader.

Beginnen met een stappenteller

Je leest hieronder o.a. hoe het lopen met een stappenteller werkt, hoeveel stappen per dag past bij een gezonde levensstijl, hoe je het totaal gelopen stappen vertaald naar de afstand dat je gelopen heeft.

Lopen met een stappenteller

Door aan het einde van de dag te kijken hoeveel stappen je hebt gelopen krijg je inzicht in jouw stijl van leven. Misschien ben je daar tevreden over, maar misschien wil je wel meer bereiken?

Met de informatie van de stappenteller kan je zelf een doel bepalen en een kick krijgen als het je lukt om jouw grens te verleggen. Zo wordt wandelen niet alleen gezond, maar krijg je ook de kans om trots op jezelf te zijn als blijkt dat je meer gedaan hebt dan gedacht.

Hoe werkt een stappenteller?

De stappenteller werkt eenvoudig. Het apparaat is licht en klein en daardoor makkelijk aan je broek of riem te bevestigen. Elke keer wanneer jij een stap zet wordt deze door de teller bijgehouden en opgeteld bij je totaal.

Om je tussenstand te bekijken pak je de teller en lees je het totaal af in het venster. Wanneer je met een schone lei wilt beginnen druk je op reset. De teller staat nu weer op nul.

Hoe bereken je de totaal gelopen afstand in meters

Met een stappenteller kun je ook zien hoeveel meter je die dag hebt afgelegd. Dit werk heel eenvoudig. Je begint met het bepalen van je staplengte. Dit doe je door 1 x 100 meter te lopen en daarbij te kijken hoeveel stappen jij hebt gezet. Vervolgens deel je 100 door het aantal stappen dat je hebt genomen. Nu weet jij wat jouw staplengte is. Je dagtotaal bereken je door het aantal stappen van je teller te vermenigvuldigen met je staplengte.

Hoeveel stappen is gezond?

De stappenteller laat zien hoeveel stappen jij die dag hebt gezet. Dit totaal laat zien wat voor type levensstijl je hebt. Wanneer jij dagelijks maximaal 5.000 stappen zet, dan val je onder de zittende levensstijl. Wat natuurlijk ongezond is.

Geef een reactie