Zoetstoffen zijn deze schadelijk voor je gezondheid?

zoetstoffenZoetstoffen

Waar zitten (veel) zoetstoffen in?

Als je wilt afvallen, doe je verstandig aan om te kijken naar de iname van je snelle koolhydraten als bijvoorbeeld zoetstoffen.

Over deze stoffen worden altijd veel vragen gesteld, er zijn verschillende soorten zoetstoffen. Ze zitten in frisdranken, melkproducten, verschillende suikervrije producten, in zoetjes maar zelf zijn er verschillende soorten chips waar het in zit. Het zit veel in producten welke de naam light dragen.

Waar is zoetstof goed voor?

Zoetjes zorgen ervoor dat ons eten of drinken zoet smaakt. Zoetstof vervangt vaak suiker zodat het product minder suikers en/ of calorieën bevat. Producten kunnen hierdoor vaak de naam light krijgen.

Is het veilig om zoetstoffen te gebruiken?

Ondanks dat zoetjes goed gecontroleerd zijn op veiligheid en werking, zijn er toch bepaalde grenzen die je dagelijks niet mag overschrijden. Niet alle etiketten vermelden de hoeveelheid zoetstof, waardoor het lastig is om het dagelijkse gebruik te toetsen aan de ADI(= acceptable daily intake)

Vooral mensen die zoetjes gebruiken in de thee of koffie krijgen al snel te veel van deze stoffen binnen. Ditzelfde geldt trouwens ook voor de meeste kinderen.

Probeer dus verschillende zoetjes te gebruiken als je er veel van neemt. En probeer ook eens iets zonder deze stoffen te drinken.Vooral cyclamaat is een zoetstof waarvan je de maximaal te gebruiken hoeveelheid snel bereikt. Kortom beperk het gebruik van deze producten!

Heb jij ervaringen met zoetstoffen en wil je deze delen? Of heb je handige tips? Laat het ons dan weten.

Geef een reactie