Atkins dieet nadelen, welke zijn er?

atkins-dieet-gerechtAtkins dieet nadelen

De Atkins dieet nadelen, zijn die er?

Onderzoek toont aan dat het Dr.Atkins dieet zeker resultaat boekt als het gaat om het verliezen van kilo’s. Toch zijn er een aantal belangrijke kanttekeningen te plaatsen bij dit dieet namelijk:

Onderzoek toont aan dat gedurende dit koolhydraatarme dieet je cholesterolwaarde zal doen stijgen. Deze stijging kan nadelige gevolgen op het functioneren van je hart- en vaten hebben.

Tijdens het dieet krijg je onvoldoende vitamine en mineralen binnen. Een oplossing hierbij is het nemen van voedingssupplementen. Overleg hierbij altijd met een diëtist of voedingsconsulent, zelf experimenteren is sterk af te raden.

Nierproblemen en Diabetici:
Tijdens het volgen van het Atkins dieet krijg je veel eiwitten binnen. Dit betekent onder andere dat je nieren harder aan het werk moeten dan normaal om zo te eiwitten te verwerken. Mensen met nierklachten zullen hier naar alle waarschijnlijkheid last van gaan onder vinden. We raden je dan ook af om het Dr. Atkins dieet te volgen bij nierproblemen.

Het Atkins dieet is ook niet erg geschikt voor diabetici. Dit komt doordat het gebrek aan koolhydraten gedurende het dieet. Dit tekort aan koolhydraten maakt het moeilijk om de medicatie juist af te stellen.

Geef een reactie